0
Team

Merel Blom is sinds haar jonge jaren actief in de paardensport. Op 5-jarige leeftijd begon zij met rijden op haar zeer eigenwijze pony Sintels Erica. In deze tijd werd er meer zonder dan met zadel gereden en werden de eerste cross hindernissen gesprongen. Op twaalfjarige leeftijd begon Merel het paardrijden serieuzer aan te pakken en reed zij haar tweede pony naar het Z-dressuur en Z-springen. Hierna volgde haar cross carriere waarin zij drie ponies uitbracht op het hoogste niveau en werden de eerste internationale prijzen gepakt. Na in haar junioren periode wat pech te hebben gehad reed zij op 19 jarige leeftijd haar eerste Young-Riders EK met Lady Lorridaile. Hierna volgde nog twee Young Riders EK met respectievelijk de paarden Tosca van de Peerdenbos en Rodeska. In 2011 reed zij haar eerste senioren EK in Luhmuhlen met één van haar persoonlijke favorieten Umberto. 

Inmiddels heeft Merel al met 7 verschillende paarden op drie sterren niveau gereden en staat zij op het punt om met haar talent Rumour has it de overstap te maken naar het 4 sterren niveau. Merel is gezegend met een goed gevoel voor jonge paarden en dit heeft haar al veel successen gebracht. Zo heeft Merel al 6 verschillende paarden aan de start gebracht op het WK voor jonge paarden in Lion d'Angers. Daarbij heeft Merel alle paarden die zij momenteel op drie sterren niveau uitbrengt voor het eerst kennis laten maken met de eventing sport en opgeleid vanaf de L naar hun huidige niveau.

Naast eventingruiter is Merel student Nederlands en Fiscaal recht aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Helaas is er het afgelopen jaar weinig tijd geweest voor de studie maar aankomend collegejaar hoopt Merel weer wat meer tijd aan haar studie te kunnen besteden om zo binnen afzienbare tijd af te studeren.
Webdesign: i-3 Reclamebureau